Badevandet
 
 

 Rent vand ved alle kyster
Thy kan prale af kilometerlange, brede sandstrande langs hele vestkysten, og også i Limfjordslandet er der masser af smukke steder at hoppe i bølgen. For børn og barnlige sjæle er strandene ved Vesterhavet gigantiske tumlepladser. Med bolde og badedyr, spande og skovle, saltvand og strandsand kan børn, og såmænd også voksne, fuldstændigt glemme tiden og bare lege i timevis lige til solen bliver rød i horisonten. At bygge figurer og slotte i sandet, pynte med sneglehuse – eller sejle en tur med legetøjsskibet i snor, sætte en drage til vejrs . . . dét er livsglæde!

 
 Men det allervigtigste er, at badevandet er RENT. Vandet langs kysterne i Thy opfylder de meget strenge danske kvalitetskrav, og flere steder i Thy har man søgt og fået tildelt ret til at hejse Friluftsrådets Blå Flag på stranden. Det Blå Flag er intet mindre end adelsmærket for godt badevand og en understregning af badevandets høje kvalitet. Det Blå Flag er således hejst i Thisted, Doverodde, Vorupør, Stenbjerg og Agger. Vesterhavet er en fantastisk legeplads, men vi skal også minde om baderådene:  Bad aldrig alene, svøm langs kysten, vær forsigtig når du bruger gummibåd eller luftmadras, sørg for at du altid kan bunde og vær meget opmærksom på den stærke understrøm i Vesterhavet.

Foretrækker du det mere stille badevand, så er der Limfjorden eller søerne. Vandet Sø er Danmarks reneste sø, men også Nors Sø hører til blandt de reneste i landet: begge søer er yndede badesteder for familier.

 
 
 
Sidst opdateret: 25-12-2006 af Eli Holm Nicolaisen